logo

Nederlandse Vereniging van Historische Onderzoekbureaus

Geschiedenis en Educatie

Ontsluiting van historisch bronnenmateriaal voor educatieve doeleinden

Door actief aan de slag te gaan met historische gebeurtenissen en ontwikkelingen, raken studenten, leerlingen én volwassenen persoonlijk betrokken bij het verleden. Jessie Jongejans hanteert activerende didactiek voor het maken van dit soort creatieve, spannende en interessante educatieve opdrachten, die historisch en didactisch verantwoord zijn. Daarbij worden ook de digitale toepassingsmogelijkheden voor laptops, tablets en smartphones optimaal benut.

Geschiedenis en Educatie werkt voor Nederlandse instituten en instellingen, universiteiten, erfgoedinstellingen, archieven, musea en scholen.

 

 

Recente projecten

  • Projectleider Educatie bij het Florence Nightingale Instituut.
  • Workshop op de International Conference Tangible Pasts? Questioning Heritage Education, in opdracht van Erasmus Universiteit Rotterdam en Erfgoed Nederland.
  • Ontwerper en auteur van twee lesbrieven over de Hanze in opdracht van het Regionaal Archief Zutphen en auteur van de opdracht bij de Maan- en klaagbrief.
  • Educatief auteur in de geschiedenismethode MeMo, geschiedenis voor de Onderbouw en voor het VMBO.

 

Drs. Jessie Jongejans 

Geschiedenis en Educatie
Scheerdershof 33
7232 BK Warnsveld
0575-575747
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.geschiedeniseneducatie.net