logo

Nederlandse Vereniging van Historische Onderzoekbureaus

Schrijft over merkwaardige en buitengewone verhalen uit de Nederlandse geschiedenis

Onvergetelijk Verleden is sinds 2009 het historisch bedrijf van Liesbeth Sparks. Als zelfstandig historica schrijft zij over opmerkelijke gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis. Haar opdrachtgevers zijn populairwetenschappelijke tijdschriften en historische organisaties.

Diensten & producten

Historisch onderzoek Journalistiek en redactie

Specialismen

Cultuurgeschiedenis Maritieme geschiedenis Geschiedeins van de Tweede Wereldoorlog

 

Portfolio

Een selectie uit recente opdrachtgevers: Voor Quest Historie schreef zij onder meer artikelen over het rekenwonder Willy Wortel, over weerwolven en toverboeken, over katknuppelen en andere gruwelijke diersporten, en over de rol van dieren tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In opdracht van Erfgoed Brabant interviewde zij acht Brabantse senioren over voorwerpen die zij koesteren, voor het boek ‘Hebben&Houden’ (2012) Zie www.levensloopbrabant.nl

In opdracht van het Nationaal Archief schreef zij mee aan het boek ‘Jodenjacht’ (2010), over de onthutsende rol van de Nederlandse politie tijdens de jodenvervolging in Nederland.

Voor het Biografisch Woordenboek van Nederland schreef zij onder meer levensbeschrijvingen van de bijzondere balletdiva Sonja Gaskell en de kloeke mensenredder Frans Naerebout.

Contactgegevens

Onvergetelijk Verleden
Liesbeth Sparks
Vleutenseweg 347 3532 HG Utrecht
T 06 289 717 13
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. W http://www.onvergetelijkverleden.nl